zapatillas vans zapatos timberland zapatillas saucony zapatillas de moda Adidas Originals Adidas Yeezy gorras new era Gafas oakley bolsos louis vuitton Adidas Neo cinturones gucci nike air force polos lacoste Adidas Stan Smith zapatillas sport zapatos de mujer nike free puma zapatillas zapatos gucci botas de futbol nike presto
puma chaussure nike corte new balance femme nike flynit polo lacoste vetement chaussure sport adidas nmd Sac michael kors Sac longchamp Chaussure vans chaussure reebok nike air max nike shox adidas superstar Chaussure adidas nike free run femme chaussure de sport lunette ray ban Chaussure puma christian louboutin adidas zx flux chaussures de foot adidas femme Chaussure louboutin chaussure bateau Sac louis vuitton chaussure de foot polo ralph lauren chaussure de marque Chaussure nike Bijoux nike roshe run femme nike blazer lunette de soleil chaussure femme
Health Mate infraroodsauna's by Reborn Wellness
 

Health Mate Infraroodcabines

Opendeurdagen
Russell Woods Health Mate

Medische informatie over infrarood sauna's

De effecten van infraroodtherapie

De voorbije 40 jaar is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de effecten van infraroodtherapie.
In Japan is er zelfs een 'Infrared Society', een groep artsen, wetenschappers en kinesisten die overtuigd zijn van de weldaden van infraroodstralen en er tegelijk ook verder onderzoek naar doen. Er blijken inderdaad heel wat pluspunten aan een behandeling met infrarood licht.

Joggen is relatief populair, maar niet iedereen kan een aantal kilometers lopen. Rolstoelpatiënten, om maar een voorbeeld te geven, moeten een andere manier vinden om hun conditie op peil te houden. Een regelmatige infrarood beurt in een Health Mate® cabine kan een goed alternatief zijn voor cardiovasculaire training.

Een doorsnee mens verliest tijdens een halfuur durende infraroodsessie vlot 500 g vocht en verbruikt daarbij tussen de 300 en de 800 kcal, wat je zou kunnen vergelijken met een uurtje hardlopen. Je transpireert minstens dubbel zoveel als in een traditionele sauna! Een Health Mate® infraroodbeurt af en toe kan dus flink helpen bij het onder controle houden van je gewicht.

Het team van Japanse onderzoekers heeft succesvolle resultaten gezien bij allerhande spier- en skeletproblemen. Spieren ontspannen, spierspasmen verminderen of verdwijnen, pijn wordt verlicht, fracturen helen sneller... Maar ook andere ziekten en ongemakken kunnen ermee verholpen worden. Zo bleek een infraroodbehandeling soelaas te brengen bij een whiplash, rugpijn, reuma en artritis, schouderstijfheid, hypertensie... en zelfs bij slapeloosheid, menstruatiepijn, maag- en darmklachten.

Het extra verbranden van zo'n 1.000 kcal per week is voor de meeste mensen voldoende om overtollig gewicht kwijt te raken. Het maakt niet uit hoe je het doet, het belangrijkste is dat de calorieverbranding gestimuleerd wordt. En dat is precies wat een Health Mate® infraroodcabine voor je doet.

Een infraroodsessie is eveneens een weldaad voor de huid. Poriën vernauwen, littekens vervagen en je huid ziet er jonger en frisser uit. Voor mensen met cellulitis of met huidproblemen zoals psoriasis, eczeem of acne kan een Health Mate® infraroodtherapie een verademing zijn.

Ontgiften is de boodschap

Volgens dokter Sherry A. Rogers, lid van het American College of Allergy, Asthma and Immunology,
neemt ons lichaam voortdurend toxische stoffen op die er opgeslagen worden en op geen enkele natuurlijke manier het lichaam kunnen verlaten. De enige bewezen methode om de schadelijkste afvalstoffen uit het lichaam te verjagen, is een infraroodbehandeling.
Dokter Rogers is ervan overtuigd dat we met z'n allen blootstaan aan de meest schadelijke stoffen en - erger nog - dat we er ook niet aan kunnen ontsnappen. De boosdoeners zitten overal. In onze voeding, in de lucht die we inademen, in onze huizen, in het water dat we drinken. Denk maar aan de ftalaten (weekmakers in PVC) in alle plastieksoorten en vlootjes waar onze voeding in verpakt is. Zelfs de kankerverwekkende dioxines kunnen we niet weren uit onze voeding. Onze leefomgeving is behoorlijk ongezond.

Toegegeven, we krijgen al die schadelijke elementen maar met mondjesmaat binnen, maar ze blijven wel in ons lichaam zitten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we aan zoveel ongeneeslijke kwalen lijden, dat hoe langer hoe meer mensen ademhalings- en allergieverschijnselen vertonen en dat heel wat echtparen met fertiliteitsproblemen kampen.

Een gezond lichaam beschikt over een mechanisme om toxische stoffen af te voeren. De enige manier waarop het lichaam vanzelf schadelijke stoffen afvoert, is door te transpireren. Je kunt gaan joggen, sporten, in de tuin werken... maar makkelijker en beter meetbaar is een infraroodsessie, bij voorkeur in een Health Mate® infraroodcabine omdat die veel efficiënter én ook comfortabeler is.

 • "Zes jaar na een slepende kanker, die ik overleefde, moest er een heup vervangen worden als kers op de taart. Dat is een zes jaar lange pijn geweest van spieren die met eender welke therapie niet weg te krijgen was. Tot ik de infraroodcabine begon te gebruiken. Nu loop ik zonder hinder rond, wat een fijn gevoel!"

  Mieke Caethoven

 • "Wij hebben van onze aankoop bij jullie nog geen seconde spijt gehad. Na een zware werkdag is het heerlijk relaxen in de infraroodcabine met veel minder stress, een gavere huid en veel minder rugpijn. Dankzij het frequent gebruiken van de infraroodcabine, zijn sommige plekken gewoon verdwenen en andere veel verbeterd. Vooral de jeuk is enorm verminderd sinds we de cabine gebruiken. Ik ben ook veel minder snel verkouden en voel me gewoon beter."

  Familie Delie - De Hert

 • "Eczeemplekken die veel minder jeuken en zachter worden; verkoudheden verdwijnen veel sneller bij gebruik van de infraroodcabine; het gebruik van de cabine voor het slapengaan stimuleert de goede nachtrust; gebruik van de cabine heeft tevens goed geholpen bij behandeling van nekblokkage (osteopaat en kinesist merken ook het verschil op)"

  Koen en Ria

 • "De infraroodcabine werkt super goed. Het is de beste investering die ik ooit gemaakt heb. Als ik 's avonds weer moe en vol pijn zit, laat ik even de cabine voorverwarmen. Als ik dan een half uurtje gehad heb, kruip ik lekker in mijn bed en slaap de hele nacht door. Het is voor iedereen een aanrader. Verzacht de pijn, verlicht stress en zorgt voor een goede nachtrust."

  Sandra Moons